ROGER JOHNSON AND THE RIALTO VALLEY REGULATORS – MOD AMERICANA

Wie de country- en Americana-songs kent van artiesten als Guy Clark, Gram Parson, Chris Hillman en Rodney Crowell zal ook zijn geliefde gading kunnen terugvinden op het album ”Mod Americana”, de nieuwste plaat van de Amerikaanse formatie ‘Roger Johnson And The Rialto Valley Regulators’ uit de ‘Twin Cities’ Minneapolis en St. Paul in de staat Minnesota. Deze plaat is de langverwachte opvolger van hun dubbele debuutalbum “Stag Cotillion, Volumes One & Two” dat al dateert van 2009.

De frontman Roger Johnson componeerde niet minder dan zestien nieuwe nummers voor dit album dat hij samen met Bradley Nelson producete en opnam in ‘The Admiralty Studio’ in St. Paul. Afgetrapt wordt er met het vrolijk swingende “This Summer Feeling” om daarna wat ernstiger te worden voor de ballad “Waiting For The Rain”. Helemaal aan het einde volgt er nog een knap gearrangeerde countryballad met het meer dan 6 minuten durende “Winter Kills”.

De Americana-referentie in de albumtitel wordt hier echt wel 100% waargemaakt in songs als “California, New Old Times Together”, “Lucky” en countryrockers “Am I Right?”, “On The Road (Tammy’s Song)”, “Mod Americana”, “High Or Low” en “Stood Up” (zie 1e video) of de als iets van ‘The Mavericks’ klinkende liedjes “Jackpot Party Surprise”, “Still In Love With You” en “If I Never See You Again (It’ll Be Too Soon)” dat u op de tweede video kunt horen.

Afgaand op de foto’s in het aan de cd toegevoegde songtekstboekje zijn ‘Roger Johnson And The Rialto Valley Regulators’ niet meer van de jongste muzikanten in de Americana-scène. Maar laat dat niets afdoen aan de verdienste van het gezelschap om met ‘Mod Americana’ een uitstekende plaat te hebben gemaakt. Het ‘niets moet, maar alles mag’-principe straalt dan ook af van de ongedwongen nummers die de band voor dit nieuwe album heeft opgenomen.

(valsam)
“After their excellent debut album ‘Stag Cottilion Volumes One & Two’ that was released in 2009, the ‘Twin Cities’-band ‘Roger Johnson And The Rialto Valley Regulators’ are only now coming with a follow-up record called “Mod Americana’ with 16 new songs in the country and Americana-style. But that long waiting was more than worthwhile, at these music veterans excel from the first to the last track on this album.“ – www.rootstime.be

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Autie Tunes Music

Info: Hemifran

video